Markedet for måltidskasser eksploderer i denne tid. Moderne familier har travlt, og mange børnefamilier har gennem lang tid abonneret på måltidskasser, så de ikke skal bruge deres tid på hele tiden at rende i supermarkedet, mens ungerne er utidige, fordi det falder sammen med den berømte ulvetime.
Her i coronatiden har tendensen til at bruge måltidskasser også bredt sig til andre grupper af befolkningen. Mange ældre og sårbare mennesker har valgt at isolere sig mere eller mindre for at undgå smitte, og i stedet er de begyndt at abonnere på en måltidskasse. Det har også været medvirkende til det boom, firmaerne bag måltidskasserne oplever. Men hvordan skaffer de kapital til deres udvikling af markedet, så de kan få den bid af det voksende område inden for food service, som de gerne vil have? Der er flere måder, hvorpå firmaerne bag måltidskasser skaffer kapital.
Fra business angels til banklån
Som kunde kan man vælge og vrage blandt et hav af måltidskasser, og alle har de en baggrund i et firma, der gerne vil udvikle sig.
Nogle er skabt af driftige iværksættere, som har risikeret deres egne midler på at skabe et unikt koncept. Et af disse er Årstiderne, som for flere år siden startede med at levere kasser med økologisk frugt og grønt til forbrugerne, og som nu har et komplet sortiment af måltidskasser både med og uden kød. Det er en privat godsejer, der har sat hele det projekt i gang.
Andre firmaer henter kapital fra business angels. En business angel er en privatperson, som sætter kapital ind i virksomheder, som vedkommende tror på. Det er en måde at skabe vækstmuligheder på, som den enkelte virksomhed måske kunne have svært ved at løfte selv.
Andre er stiftet af serieiværksættere. Det gælder for eksempel Bonzo, der leverer færdigretter og måltidskasser med italiensk inspirerede retter. Bag firmaet står iværksætteren Jørn Senger, der har startet mange virksomheder inden for fødevarer.
Andre igen udspringer af store food service firmaer, hvor måltidskasserne er en underaktivitet, og atter andre igen er stiftet af kokke, der gerne vil bidrage til, at folks hverdag bliver sund og nem i kraft af lækre måltidsaksser. De må poste egne penge i sagen eller hente penge i banken til at etablere og udvikle deres virksomhed.