Kapital Guide

Oversigt over danske kapitalfonde

Der er en lang række kapitalfonde i Danmark, som investerer i virksomheder for at gøre dem mere effektive. Kapitalfonde overtager ejerskabet af en virksomhed i en periode på mellem tre og syv år, mens de sørger for at forbedre virksomheden. Bagefter sælger de virksomheden med en profit. Nedenfor kan du få en ide om danske kapitalfonde.

Axcel

Axcel er den største kapitalfond i Danmark. Axcel blev grundlagt i 1994, og siden da er det blevet til en enorm fond med mere end 12.500 ansatte og en omsætning på omkring 17 milliarder kroner. Axcel fokuserer især på mellemstore virksomheder og er kendt for at have en betydelig aktiepost i smykkefirmaet PANDORA.

BWB Partners

En anden betydelig dansk kapitalfond er BWB Partners, som typisk investerer i danske virksomheder med en omsætning på mellem 150 og 750 millioner kroner. Det er en nyere kapitalfond, som blev grundlagt i 2015 efter en reorganisering af den tidligere fond Odin Equity Partners. Blandt kendte investeringer finder du her bagagehåndteringsselskabet Novia samt Biva Møbler.

Capidea

Den danske kapitalfond Capidea investerer primært i virksomheder inden for distribution, industri, software og services. Siden 2006 har denne kapitalfond investeret i mere end 20 forskellige virksomheder.

Gro Capital

IT er en sektor, som er i rivende udvikling, og måske er det årsagen til at Gro Capital primært investerer i B2B software virksomheder. Gro Capital har en portefølje med selskaber fra over hele norden og typisk investerer denne kapitalfond et sted mellem 75 og 400 millioner kroner.

Maj Invest

Maj Invest startede op i 2005, og i dag er det en af de største investorer i danske mellemstore virksomheder. Typisk vælger kapitalfonden at investere i virksomheder, som har en omsætning på mellem 100 millioner kroner og næsten helt op til en milliard kroner.

Vækst Invest Nordjylland

Vækst Invest Nordjylland er en kapitalfond, som ikke overraskende investerer i jyske virksomheder. Vækst Invest Nordjylland fokuserer især på virksomheder med en omsætning på mellem 15 og 120 millioner kroner.

Blandt projekterne finder du typisk enten vækstvirksomheder, eller virksomheder, som ønsker at blive fri for en større eller mindre del af forretningen. Vækst Invest Nordjylland er også kendt for at investere i jyske virksomheder, som står over for et generationsskifte.