Kapital Guide

Markedet tilbyder forskellige lån

De fleste mennesker kommer ud for at skulle låne penge i løbet af deres liv. Det kan være mange forskellige lån – for eksempel SU-lån, hvis man er studerende og ikke kan få SU’en til at slå til, forbrugslån, hvis man har brug for en ny computer, vaskemaskine eller lån til bil og ejendom.

Traditionelt går vi til vores bank, hvis vi har brug for et lån. Her kan man låne til de forskellige formål. Men en del mennesker bryder sig ikke om at drøfte deres økonomi og deres lånebehov med banken, hvis det drejer sig om andet end billån, lån til hus eller lejlighed eller lignende, Ofte er sagsbehandlingstiden lang, og måske har man heller ikke lyst til at fortælle sin bankrådgiver, hvad man skal bruge de lånte penge til. Men så er der andre muligheder.

Online lån

En anden mulighed end banken er de såkaldte online lån. De udbydes af en række udbydere, som er specialiseret i netop denne låneform, og det er hurtigt og nemt at søge om et lån ved hjælp af sit NemID.

Man kan for eksempel gå efter quicklån.nu og få adgang til lånesummen meget hurtigt. Et kviklån er typisk et lidt mindre lån, som skal bruges til at købe et forbrugsgode for, og låneformen er meget udbredt.

Hvis du er på jagt efter et kviklån, kan du med fordel kigge på en hjemmeside, der sammenligner lån og søge efter det billigste lån. Det vil sige det lån, der har det laveste ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent. du skal naturligvis også se på, hvilken løbetid, der er på lånet, så du kan tilpasse de månedlige ydelser til din økonomi.

Online lån er ikke kun kviklån. Du kan også låne til bil, renovering af dit hus eller din lejlighed eller til større forbrugsgoder. Her vil lånets løbetid typisk være længere, renten og omkostningerne lavere, og hvor et kviklån næsten altid ydes uden, at der tages pant i dine ejendele, vil der ofte være taget pant i eksempelvis bilen, hvis det er det, du skal låne til.

Skal du låne en betydelig stor sum til eksempelvis hus eller ejerlejlighed, vil du typisk skulle låne gennem et realkreditinstitut. Dette er en helt egenartet låneform, som er bundet til fast ejendom, og som er kendetegnet ved lang løbetid og i øjeblikket desuden af en meget lav rente.

I hverdagen vil de fleste have mindre lånebehov, og her kan et kviklån eller andet online lån være en rigtig god løsning.

quicklån.nu