Kapital Guide

Hvad kan du bruge et erhvervslån til?

Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed? Har du fået den gode idé, som du nu vil realisere og skabe et livsgrundlag på? Eller måske er du allerede i gang og driver en virksomhed baseret på den gode idé, som fik dig til at smide alt, hvad du havde i hænderne og starte en virksomhed?

Mange mennesker har gode ideer, som kan bære en virksomhed, men det kan for mange være svært at få hul på det at få startet virksomheden. Hvis du vil drive en konsulentvirksomhed, er det nok ikke så svært, for det kræver ikke så meget andet end en computer, en telefon og evnen til at dyrke en kundebase op – og så at man selvfølgelig er så god til sit fag eller har fået den gode idé der gør, at kunderne vil købe dine ydelser. Vil du drive en produktionsvirksomhed, er det straks vanskeligere, for det kræver helt andre investeringer.

Et erhvervslån kan hjælpe dig på vej

Hvis du står over for at etablere en virksomhed og har brug for kapital, kan du enten finde en ekstern investor eller låne penge, hvis du ikke selv har midler. Skal du låne, kan du gå i banken eller på online markedet og finde et erhvervslån, som kan bruges som startkapital.

Et erhvervslån kan også bruges som driftskapital, så du ikke har brug for så høj en kassekredit i banken. Som driftskapital er erhvervslån især en god idé, hvis du kan afgrænse det, det skal finansiere, så du ikke bare hælder pengene ind i virksomhedens almindelige drift. Det kan være produktionen af et nyt produkt, du vil finansiere på dit eksisterende anlæg, eller et særligt varelager, der skal skaffe ekstra omsætning, hvis du for eksempel driver en butik.

Et erhvervslån er også velegnet til investeringer i nye maskiner, indretning af lokaler og domicil og andet, hvor du har brug for ekstra midler, som du ikke bare kan generere over driften af din virksomhed. Husk at undgå at låne til moms og skat, hvis du kan, for det skal driften af din virksomhed helst selv kunne finansiere.