Fremmedkapital er et regnskabsmæssigt begreb, som er vigtigt at kende til, hvis du er iværksætter og/eller har din egen virksomhed. Du kan få svar på alle dine spørgsmål om fremmedkapital nedenfor.
Hvad er fremmedkapital?
Fremmedkapital er meget simpelt, når man tænker over det. Det dækker over den kapital, som skydes i virksomheden udefra.
Hvad er det modsatte af fremmedkapital?
Det kan godt være at økonomi til tider er kompliceret at forstå, men på dette område må man sige at der er tale om forståelige begreber.
Vi har slået fast hvad fremmedkapital er, og hvis du undrer dig over hvad det modsatte er af fremmedkapital, får du svaret lige her. Her er der tale om egenkapital, som en iværksætter selv investerer i virksomheden.
Hvad er kapitalstruktur?
Fremmedkapital og egenkapital samles under en “paraply”, som kaldes for kapitalstruktur. Kapitalstruktur er en betegnelse, som dækker over virksomhedens sammensætning af forskellige former for kapital.
Hvor kommer fremmedkapital fra?
Vi har slået fast at fremmedkapital ikke kommer indefra, men hvor kommer det så fra? Fremmedkapital kan fx være lån fra banken eller andre långivere.
Hvad er forskellen på kortsigtet og langsigtet fremmedkapital?
Der findes kortsigtet og langsigtet fremmedkapital. Hvis virksomhedens lån skal betales inden for et år, er der tale om kortfristet fremmedkapital. Hvis det derimod skal betales af inden for en periode på et år eller længere, er der tale om langfristet fremmedkapital.
Hvordan forrentes fremmedkapital?
Virksomheden kan risikere at gå konkurs, hvis den ikke kan opfylde krav fra banken eller långiveren af den aftalte fremmedkapital. Det er muligvis det vigtigste at være opmærksom på i forbindelse med fremmedkapital.
Er det normalt at have fremmedkapital?
De fleste virksomheder, store som små, har altid fremmedkapital. En succesrig virksomhed har altid penge i omløb, i håb om at blive rentabel i sidste ende.
Nye virksomheder tager ofte lån til at investere, optimere, og udvikle projektet, men virksomheder, som har kørt i en længere periode har ofte også fremmedkapital. Det kan være at virksomheden fx befinder sig i en økonomisk lavkonjunktur, og derfor er der ikke overskud til at skabe merværdi i virksomheden. I dette tilfælde er det normalt at en virksomhed anmoder om fremmedkapital. Det vigtigste er at en virksomhed altid er i udvikling for at kunne være bedre end sine konkurrenter.