Kapital Guide

Hvad er en angel investor?

Engelinvestorer er ofte på udkig efter forretningsidéer, og det er interessant for dig, hvis du har en start-up. Nedenfor kan du få svar på alle dine spørgsmål om hvad en angel investor er, og hvad de gør.

Hvilke andre begreber er der for angel investor?

Når der tales om angel investor, kan du støde på adskillige begreber. Det kan også kaldes for engel, engelinvestor, forretningsengel, uformel investor, eller business angel. Alle disse begreber dækker over angel investor, som beskrives i detalJer under det næste spørgsmål.

Hvad er en angel investor?

En angel investor er en privatperson, som vælger at investere sine egne penge direkte i en start-up, som har behov for et kapitalindskud for at kunne videreudvikle denne start-up. Ofte har en business angel en høj nettoværdi, som vælger at investere hans eller hendes penge i en lovende start-up.

Hvad byder business angels på?

Engelinvestorer byder ofte på meget mere end kapital. De bliver typisk til en større eller mindre del af projektet, som de hjælper med at vokse takket været deres erfaring. Den typiske angel investor er en succesrig iværksætter, som har opnået imponerende resultater inden for deres branche.

Dette er hvad en engelinvestor typisk byder på:

  • Kapital
  • Erfaring
  • Indsigt
  • Netværk med potentielle kunder, leverandører, distributører og andre engelinvestorer

Hvordan er business angels anerledes en venture kapital investeringer?

For det første, er engelinvestorer typisk de første investorer i en start-up. Denne privatperson vælger at investere tidligt, og de bliver normalt ved med at investere tid og penge i hele virksomhedens levetid. En venture kapital investering (VC) kommer normalt ikke lige så tidligt, da engelinvestorer er villige til at løbe risici, som VC’er ikke ønsker at løbe.

Den største forskel mellem business angels og venture kapital investeringer ligger i selve investeringen. Typisk investerer engelinvestorer mindre end VC’er. Typisk er en venture kapital investering på mere end en million kroner, mens engelinvestorer normalt investerer maksimalt op til en million kroner.

Hvorfor investorer engelinvestorer i start-ups?

En forretningsengel holder altid sine øjne og øre åbne efter en spændende forretningside med vækstpotentiale. En angel investor investerer i iværksætter for at yde støtte til en person, som de tror på, og derudover er det naturligvis også for at gå efter en glimrende handel.