Kapital Guide

Dette bør du overveje, inden du finder en investor

Mange mennesker går med en iværksætter i maven. Måske har du en god idé, som du gerne vil prøve at omsætte til forretning, eller måske er du allerede i gang, men vil gerne udvide din virksomhed. Så kan der være brug for en investor. Markedet rummer en række mennesker og institutioner, som gerne vil investere i en virksomhed, hvis de synes, at den bygger på en god og sund idé, og som den, der har brug for pengene, er der nogle overvejelser, du skal gøre dig, inden du siger ja til en investor.

Det er ikke altid så let at finde den rigtige investor, og hvordan afgør du, hvem der er den rette for netop dig og din virksomhed? Hvis ikke banken træder til, vil der være tale om en anden type ekstern investor, og de har alle deres egen profil og motiv.

Gode råd inden du siger ja

Her er nogle gode råd, som du kan bruge i dine overvejelser.

  • Kan du rejse penge selv? Måske søger du en investor, fordi har brug for nyt materiel eller skal have fornyet udstyr, som du allerede gør brug af. Kan du eventuelt selv rejse pengene til det? Måske kan du tjekke bedste I test ud og se, om du kan hente så gode priser hjem, at du selv kan rejse de midler, du har brug for, helt eller delvist.
  • Vil du have en ekstern investor ind overhovedet? Du skal overveje, om du overhovedet kan leve med en ekstern investor. Vil det være OK for dig, at der kommer en ind i din virksomhed, som vil have indflydelse på, hvordan du skal disponere, og hvordan driften skal foregå? Det er nok den vigtigste overvejelse overhovedet, for det berører din frihed som virksomhedsejer og -leder og kan påvirke dine muligheder for at drive din forretning, som du vil.
  • Hvilken type investor vil du have ind? Skal det være en business angel, der risikerer sine egne penge og derfor sikkert også vil engagere sig mere end så mange andre i hverdagen i din virksomhed, eller skal det være en bank eller anden institutionel investor, som ikke på samme måde opererer med egne midler?

Vi håber for dig, at du finder den rette investor, så du kan etablere eller videreudvikle din virksomhed.